Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Towering Inferno - 1993 - Kaddish [Island Records, 1995] FLAC


Αντιγραφω...

''Οι Towering Inferno ειναι δυο: Richard Wolfson (πληκτρα/κιθαρα) και Andy Saunders (πληκτρα/σαξοφωνο).
Ενα multi media ντουετο με σημαντικη σκηνικη παρουσια και συνθετικη δραση πανω σε soundtrack, προορισμενα για αληθινα και φανταστικα films.
Το ''Kaddish'' (εβραικες προσευχες για τους νεκρους) αναφερεται στο Ολοκαυτωμα, την καταστροφη της ιουδαικης κουλτουρας αλλα και των αλλων λαικων πολιτισμων της Ευρωπης απο τους ναζι - τα pogroms της ανατολης (ghettos της Βαρσοβιας) καθως και στην πνευματικη ενδοια των καιρων μας. Και οπως η ''Λιστα του Schindler'' σε κινηματογραφικο επιπεδο επισημαινει την ανοδο της Νεας Δεξιας, του ρατσισμου και του αντισημιτισμου στην Γηραια Ηπειρο.
Ολα αυτα βεβαια μεσα απο ενα εξοχο μουσικο μωσαικο, οπου με βαση το εβραικο βιβλιο των ψαλμων, οι Towering Inferno προσφερουν μια μετα-οπερα, εργο πολυπτυχο στις αισθητικες αναφορες και στις γλωσσες που χρησιμοποιει - ουγγαρεζικα απο τις φωνες της Marta Sebestyen και του Endre Szkarozi, ιταλικα, αγγλικα, βουλγαρικα, γερμανικα (Hitler: ''Η καταστροφη εβραικης φυλης στην Ευρωπη!'') για να κλεισει με ενα παραδοσιακο κρητικο τραγουδι, αναφερομενο προφανως στην μεγαλη Μαχη της Κρητης.
Το ''Kaddish'' (με ενα εξωφυλλο, πινακα του Derek Jarman), χρησιμοποιει το συνολο των μοντερνων ηχητικων ακουσματων - θελετε rock, folk, metal, techno, θελετε ακομη κλασικη, συγχρονη μουσικη, minimal ή ambient, αλα Brian Eno τοπια - αυτο το πολυσυνθετο εγχειρημα ξεπερνα τα στοιχεια απο τα οποια αποτελειται προδιδοντας στο ''Kaddish'' μια θεατρικοτητα με γρηγορη, καταιγιστικη πλοκη.
Το ''Kaddish'' αναφερεται στην καρδια του σκοταδισμου - στο αυγο του φιδιου - χρησιμοποιωντας χορωδιες, κουαρτετα εγχορδων, παραδοσιακα οργανα και samplers, πιανο, πνευστα, κρουστα - ο Chris Cutler και ο John Marshall αναμεσα σ'αυτους - τους δυο ουγγρους τραγουδιστες, φωνες απο την οπερα και τον κρητικο Θεοδωρο
Ενα εργο μεγαλης εμβελειας
Εργο - ποταμος που απαιτει επανηλειμενες ακροασεις πρωτου αρχισει, οπως γραφει και ο John Gill, να αποκαλυπτει τα θαυμαστα πραγματα που περιεχει''

παρουσιαση του αλμπουμ στο Ποπ+Ροκ,τευχος Απριλιου 1994,
απο τον Αντωνη Ν. Φραγκο

Για την ιστορια...ο βαθμος ηταν 10/10

FLAC & scans - 422mb




2 σχόλια: