Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

John Oswald - 1996 - Grayfolded [Artifact Music, Swell, 1996] FLAC


H πρωτη μου επαφη με τους Grateful Dead ηταν με το Aoxomoxoa,και παρα το οτι ηταν/ειναι ενα απο τα κλασικα τους album (προφανως) εμενα δε με ειχε συγκινησει (τοσο ηξερα)...για μερικα χρονια λοιπον τους αντιμετωπιζα με μια διακριτικη αδιαφορια.
Αυτο αλλαξε την χρονια που κυκλοφορησε το αποπανω album και σε μια κριτικη ενας γκουρους εγραφε διθυραμβους για το Dark Star, κατι μου διεφευγε στην υποθεσις Dead λοιπον, γιατι ο γκουρους εγραφε οτι το εν λογο ασμα ΕΙΝΑΙ οι Dead κλπ κλπ...αυτο ηταν, τον επομενο μηνα ειχα αγορασει το Live Dead, ενα album το οποιο συγκαταλεγεται σε πολλους καταλογους με τα καλυτερα live της rock ιστοριας.
Εδω λοιπον υπηρχαν τα ηδη γνωριμα St. Stephen και The Eleven, αλλα και το αγαπημενο πλεον Death Don't Have No Mercy...βεβαια το Dark Star (ειδικα σε αυτην την εκτελεση) κλεβει την παρασταση και υποσκιαζει τα υπολοιπα ασματα.Ενα ασμα που δικαιωνει την φημη που ειχαν ως live μπαντα και ενας θριαμβος αυτοσχεδιασμου.
Με αυτα στο μυαλο του λοιπον και μετα απο την προτροπη του Phil Lesh, ο John Oswald, γνωστος για χρονια στην πιατσα των μουσικων για τα Plunderphonics του, μια-ας πουμε-μορφη sampling και κολαζ, ανελαβε να συγκεντρωσει και να συρραψει live ηχογραφησεις του Dark Star απο 100 εμφανισεις της μπαντας στο διαστημα 1968-1993.
Το αποτελεσμα πραγματικα μοναδικο, αφου ακουμε μια ηχογραφηση απο το 89 πχ να ακολουθειτε απο μια του 74 (βλεπε γραφημα) η οποια δινει νεα ωθηση στην συνθεση που πραγματικα παιρνει νεα ζωη εδω, ή αν θελετε ανακαλυπτει νεα πεδια.
Και ολα αυτα σε ενα album διαρκειας 103 λεπτων (οχι ασχημα για ενα ασμα που στην στουντιακη εκδοχη του δεν ξεπερναει τα 3 λεπτα ε?) οπου μεσα του παρελαυνουν ολα τα μελη που επαιξαν στην μπαντα απο το 65 μεχρι το 95.

Αντε καλο φθινοπωρο να εχουμε και να πα να γαμηθει η ΖΕΣΤΑ και το σκατοκαιρι.
FLAC & scans - 535mb
Part 1  Part 2  Part 3


1 σχόλιο: